Växjö Vipers hade målkalas - 1-1 i matcher

Växjö Vipers fick revansch mot Linköping i SM-kvartsfinalen. Vipers vann hemma med 13-6 i en match, där andra perioden innehöll sanslösa elva mål. Nu står det 1-1 i matchserien mellan lagen.
Växjö • Publicerad 18 mars 2018
Eero Kosonen fick duktigt freda Vipersmålet i första perioden.
Eero Kosonen fick duktigt freda Vipersmålet i första perioden.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Växjö Vipers fick rena drömstarten.

Matchklockan stod på 9.15 och Vipers hade tillverkat tre mål.

Vipers gick ut hårt och utdelningen lät inte vänta på sig när Manuel Engel, Niklas Ramirez och Karljohan Ahlroth gjorde mål på Linköpings målvakt Robin Laakso.

Denne Laakso som var riktigt bra i lagens förra möte i Linköpings Sporthall.

Vipers André Andersson hade snart ett friläge innan hemmamålvakten Eero Kosonen tog över showen. Kosonen hade fem kvalificerade räddningar, trots att han fick se över en handskada.

I pausen hyllades Johan Roos och Filip Kjellsson för vardera 300 matcher i klubben. Imponerande.

Andra perioden hann knappt börja förrän Ludwig Persson satte 4-0.

Innan perioden var över hade det varit svängdörrar i försvaren och det stod 9-5 när lagen gick in för vilan.

Vipers mål återstående mål i andra perioden kom genom Oliver Johansson, Jesper Sankell, Manuel Engel, Ludwig Persson igen och Ted Nivestam.

Noterbart var att Vipers mål åtta och nio var i powerplay - viktigt inför sista perioden.

Där fortsatte Vipers att visa snygga anfall och göra mål, nu genom Karljohan Ahlroth, André Andersson, Oliver Johansson och nye Andreas Bremer.

Linköping tog timeout vid 12-6 - inte till mycket nytta.

Vipers Jesper Sankell har gjort 6-1 - och håret står upp på Markus Jonsson.