Växjö Vipers värvar schweizisk landslagsstjärna

Växjö Artikeln publicerades

Växjö Vipers har gjort klart med tungt nyförvärv inför kommande säsong.

Den schweiziske landslagsstjärnan Manuel Maurer har skrivit på för klubben.

Flera klubbar har visat intresse för Manuel Maurer. Nu väljer forwarden spel i Växjö Vipers.
Foto: imagepower.ch
Flera klubbar har visat intresse för Manuel Maurer. Nu väljer forwarden spel i Växjö Vipers.

– Jag bestämde mig för Växjö Vipers för att det är ett ungt och hungrigt lag med stor potential. Jag besökte Växjö för ett par veckor sedan och gillade de fina möjligheterna på Arenastaden. Vipers aktiva spelstil passar mig och skulle jag flytta till Sverige ville jag absolut till ett lag som har chans att vara med i toppen, säger Växjös nyförvärv i ett pressmeddelande.

Smålandsposten har tidigare berättat om Växjö Vipers intresse för högerforwarden Manuel Maurer. Nu är övergången klappad och klar. 25-åringen har bestämt sig för att testa vingarna i den svenska superligan med Växjö.

Manuel Maurer kommer närmast från schweiziska mästaren FB Köniz. Där har han varit en pålitlig poänggörare, med 51 respektive 50 poäng de senaste två säsongerna. Även i landslaget har forwarden visat framfötterna. På 59 landskamper med Schweiz har han satt 49 mål och spelat fram till 31.

Tanken är att nyförvärvet ska ge Växjö Vipers fler offensiva hot.

– Manuel är grym i en mot en-situationer. Där har han sin absoluta styrka. Jag är övertygad om att han kommer att göra rätt mycket poäng för oss. Det är en spelare som är van vid att göra mål och assist och det ska han få möjlighet att göra hos oss också, säger Växjös tränare Niklas Nordén.

Hur tror du han kan anpassa sig till SSL?

– Det är alltid frågan man står inför. Det kan gå jättebra och det kan gå jättedåligt. Jag tror att det handlar mycket om att ge spelare förtroende. Han kommer kanske inte göra 50-60 poäng den första säsongen, men han kommer att bidra. Framför allt kommer han bidra genom att hela tiden vara ett hot på planen, vilket skapar ytor till rätt många andra.

– Sedan är han inte bara en poängspelare utan han sliter mycket ute på planen också. Det är fin värvning för oss.