Växjötränaren prisas av kommunen

Växjö Artikeln publicerades
Foto:Lena Gunnarsson

Den här säsongen tog Niklas Nordén sitt Växjö Vipers till SM-finalen i Globen.

Nu får innebandytränaren ta emot Växjö kommuns hedersbelöning.

– Priset tillägnas föreningen i min värld, säger Nordén till Smålandsposten.

Niklas Nordén får ta emot kommunens hedersbelöning av särskilda skäl. Utmärkelsen tilldelas någon som gjort Växjö känt även utanför kommunens gränser, och utses av kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott.

– Växjöborna har under året tagit Växjö Vipers till sina hjärtan och laget har verkligen satt Växjö på kartan. Niklas Nordén är en motiverande och passionerad person och tränare som fått fram det bästa ur sitt lag och visat att allt är möjligt, säger Bo Frank (M), kommunfullmäktiges ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Utdelningen av diplom och gåva sker i samband med kommunfullmäktiges möte i december.

– Känns väldigt roligt. Bo Frank berättade att priset var för våra framgångar och att vi har satt Växjö på karten. Det är aldrig ett enmansjobb, sedan är det ofta tränaren som får ta emot priset. Priset tillägnas föreningen i min värld. Jag är väldigt stolt och hedrad över att ta emot det, säger Niklas Nordén och fortsätter:

– Det är kul att innebandyn har blivit så het i Växjö och att folk börjar förstå hur rolig den är som sport att titta på och att utöva.

Hedersbelöningen delas ut varje år. 2015 vann exempelvis Växjö Lakers tränare Sam Hallam.