Welch målskytt när Växjö Lakers gick upp i serieledning

Växjö Lakers vann med 4–3 över Rögle, tog sin tionde raka seger mot skåningarna och gick till serieledning i SHL. Matchvinnare? 17-årige Dominik Bokk.
Ängelholm • Publicerad 3 november 2017

Rögle inledde ursinnigt och satte Lakers under en enorm press under de inledande minuterna. Mitt i en intensiv Röglepress hamnade pucken hos en helt fri Adam Brodecki som sköt på Justin Pogge och sedan slog in returen på volley fram till 1–0-ledning.

När Laker sedan vann en tekning drog Noah Welch till från blålinjen med ett stenhårt skott som letade sig förbi Pogge och det var 2–0. Repliken dröjde bara 13 sekunder då Bryan Lerg satte 2–1-reduceringen för Rögle.

När sedan Rögle drog på sig matchens första utvisning kopierade Elias Pettersson sitt mål mot Frölunda. I högerposition fick han pucken serverad av Robert Rosen, drog till direkt och fick en mycket besviken Justin Pogge utbytt mot Emil Kruse.

Lakers brände sedan två ytterligare rena frilägen men behöll 3–1-ledningen fram till pausvilan.

Noah Welch slog till med ett dragskott i mål direkt i sin SHL-comeback.
Noah Welch slog till med ett dragskott i mål direkt i sin SHL-comeback.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

I mittperioden blev spelet tajtare och de öppna målchanserna betydligt färre. Lakers såg ut att slappna av lite väl mycket och fick aldrig det där riktigt attacktrycket mot Röglekassen. Inte förrän under periodens sista minut kom de två bästa målchanserna. Först prickade Joel Persson stolpen för Lakers och sekunderna senare kom Juhamatti Aaltonen fri för Rögle. Finländaren gjorde inget misstag utan avslutade iskallt förbi Viktor Andrén i Lakerskassen.

Lakers gjorde en tredjeperiod som länge och väl var hur stabil som helst och efter 55.59 ökade man till 4–2 genom ett väldigt snyggt mål av tyske junioren Dominik Bokk, assisterad av 18-årige Elias Pettersson.

Sedan höll Lakers på att ställa till det för sig rejält när Martin Lundberg och Adam Brodecki drog på sig varsin utvisning. Rögle kunde reducera i spel fem mot tre och hade ett par halvchanser att kvittera, men Lakers höll undan, spelade uppoffrande och säkrade tre poäng.