TT-Feature

Utredningen mot Polanski läggs ner

TT-Feature Artikeln publicerades

Schweiziska åklagare meddelar att åtalet mot den fransk-polske filmregissören Roman Polanski läggs ner, eftersom brottet har preskriberats. I början av oktober blev det känt att schweizisk polis utredde nya våldtäktsanklagelser mot Polanski.(TT)

Schweiziska åklagare meddelar att åtalet mot den fransk-polske filmregissören Roman Polanski läggs ner, eftersom brottet har preskriberats.

I början av oktober blev det känt att schweizisk polis utredde nya våldtäktsanklagelser mot Polanski. Anklagelserna kommer från en kvinna som säger sig ha blivit utsatt för övergrepp av regissören på en mindre ort i Schweiz 1972, när hon var 15. Kvinnan är en av fyra som anklagar Polanski för övergrepp.

Polanski greps i USA 1977, anklagad för att ha drogat och våldtagit en 13-årig flicka. Han erkände våldtäkten och satt 42 dagar i fängelse, men flydde landet före domen sedan uppgifter läckt ut om att han riskerade 50 års fängelse. Sedan dess har amerikanska myndigheter försökt få honom utlämnad. Polanski greps i Zürich efter festivalen 2009 efter en arresteringsorder från USA, men han släpptes efter tio månader i husarrest.