TT-Inrikes

Ung man anhållen för skjutning på pizzeria

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En 19-årig man är gripen sedan två män skottskadats inne på en pizzeria i stadsdelen Flogsta i Uppsala. Mannen överlämnade sig frivilligt till polisen. Han anhölls sent på lördagskvällen. - Under eftermiddagen har en person gripits.(TT)

– Under eftermiddagen har en person gripits. Den här 19-årige mannen kom självmant in till polishuset, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Hon säger att 19-åringen misstänks för försök till mord i två fall, vilket också är vad han nu sitter anhållen för, men vill inte säga om han gjort några medgivanden.

TT: Varför kom han in till polisstationen?

– Det är sådant vi vill prata med honom om och som vi därför behåller för oss själva.

Polisen larmades om händelsen strax före klockan 21 på fredagen. De båda skottskadade männen vårdas fortfarande på sjukhus. En av dem har opererats under natten.

Flera vittnen

Sannervik säger på lördagseftermiddagen att polisen har jobbat vidare med utredningsåtgärder under natten och att förundersökningen fortskrider.

– Teknisk undersökning på platsen kommer att fortsätta och vi kommer att hålla förhör med målsägarna, säger Sannervik.

Flera matgäster blev vittnen till händelsen, enligt polisen. Det var en ensam gärningsman som gick in på pizzerian och avlossade flera skott. Därefter ska han ha lämnat platsen springande.

Polisen satte tidigare under kvällen in helikopter i sökandet efter gärningsmannen.

Av misstag

Skottlossningen bedöms som en uppgörelse mellan kriminella.

Men uppgifter tyder på att en av de skottskadade träffades av misstag. En av dem är en student från Nederländerna, skriver Upsala Nya Tidning. Han ska inte vara livshotande skadad.

De skadade är mellan 20 och 30 år och känner inte varandra, enligt polisen. De ska ha varit matgäster på pizzerian - som inte haft någon känd hotbild mot sig.

Drygt 30 personer befann sig inne på pizzerian när gärningsmannen öppnade eld.