TT-Inrikes

Man i dunjacka kan ha stulit apan

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En liten goeldisapa stals från Universeum i Göteborg på onsdagen. Den hittades senare på kvällen på en McDonalds-restaurang i Frölunda. Polisens hetaste spår är en man i dunjacka. Polisen har lagt ner förundersökningen men har samtidigt fått ett spår om en man i det tunga regnskogsklimatet.(TT)

Polisen har lagt ner förundersökningen men har samtidigt fått ett spår om en man i det tunga regnskogsklimatet.

– Det finns en uppgift om en misstänkt man som beter sig märkligt. Och han är märklig eftersom han har dunjacka på sig och där inne är det 28 grader varmt, säger Clas Ohlsson, förundersökningsledare på Göteborgspolisen, till TT.

Samtidigt har polisen fått uppgifter från McDonalds i Frölunda. Personalen uppger att tre till fem personer på restaurangen betett sig underligt och att en bil lämnat platsen som polisen har registreringsnumret på.

– Det finns inget som knyter dem till brottet, man kan ju vara uppspelt för att det är en apa där, säger Clas Ohlsson.

Apan har återförts till Universeum - tilltufsad, stressad och lite uttorkad, men vid ganska gott mod.

Anledningen till att förundersökningen lagts ned är just att polisens uppgifter är för knapphändiga och att ingen kunnat delges misstanke. Samtidigt kan utredningen återupptas.

– Det krävs ju inte så mycket, det gör vi ju rätt ofta. Om det till exempel inkommer en uppgift om att en person vet något.

Fördelen är att händelsen blivit så uppmärksammad i medier och därmed hoppas polisen få in tips.

– Just nu, med det lilla jag har varit involverad i, så lutar det lite åt ett pojkstreck, jag har svårt att se att man ville sälja den, säger Clas Ohlsson.