TT-Inrikes

Postpaket exploderade i bil

TT-Inrikes Artikeln publicerades

Ett postpaket som hämtades ut exploderade i en bil på Gärdet i Stockholm på tisdagseftermiddagen. Två personer som satt i bilen fick någon form av röd sörja över sig, och ett stort räddningspådrag med poliser, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.(TT)

Ett postpaket som hämtades ut exploderade i en bil på Gärdet i Stockholm på tisdagseftermiddagen. Två personer som satt i bilen fick någon form av röd sörja över sig, och ett stort räddningspådrag med poliser, ambulans och räddningstjänst larmades till platsen.

Även polisens bombgrupp skickades till Tegeluddsvägen och undersökte föremålet. Klockan 20.35 var de klara och hade lämnat platsen. Men om sörjan, eller paketet, var ofarligt, eller vad det bestod av, är ännu oklart.

– Det ska analyseras så vi får se, säger Eva Nilsson, presstalesperson på polisen i Stockholm.

De två personerna sanerades av räddningstjänsten och fördes till sjukhus för att kontrolleras men de fick inga synliga skador.

Avspärrningarna kunde hävas vid 20.35 så att trafiken kunde släppas på, samtidigt som boende som evakuerats kunde återvända till sina hem.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.