TT-Inrikes

Polis utreds för rattfylla och båtolycka

TT-Inrikes Artikeln publicerades

En poliskommissarie i Umeå som sedan tidigare utreds efter att han i maj tagit Sjöräddningssällskapets räddningsbåt utan tillstånd och kört på grund misstänks också för rattfylleri, skriver Västerbottens-Kuriren. I augusti stoppades kommissarien av trafikpolisen.(TT)

En poliskommissarie i Umeå som sedan tidigare utreds efter att han i maj tagit Sjöräddningssällskapets räddningsbåt utan tillstånd och kört på grund misstänks också för rattfylleri, skriver Västerbottens-Kuriren.

I augusti stoppades kommissarien av trafikpolisen. Han ska först ha varit svävande i svaren men sade sedan att han var polis och skulle på en träff med jobbet, enligt polisen som stoppade honom. När han sedan blåste gav det utslag och kommissarien tvingades lämna bilen på platsen, fick körkortet omhändertaget och togs med till provtagning.

Den uppmätta alkoholkoncentrationen var 0,41 promille i blodet - drygt dubbelt så högt som gränsen för rattfylleri.

En förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik har inletts efter grundstötningen. Sjöräddningssällskapet saknar försäkring som täcker skadorna på båten, som beräknas kosta mellan en och två miljoner kronor att laga.