TT-OS

Bekräftat: Morgonfinaler för Sjöström i Tokyo

TT-OS Artikeln publicerades

Sarah Sjöström får ställa klockan tidigt på ringning under OS i Tokyo 2020. Ännu värre blir det för svenska tv-tittare som vill följa hennes guldjakt. Tidsprogrammet för simtävlingarna är nu fastställt och precis som väntat blir det finalpass på förmiddagen med start 10.(TT)

Sarah Sjöström får ställa klockan tidigt på ringning under OS i Tokyo 2020. Ännu värre blir det för svenska tv-tittare som vill följa hennes guldjakt.

Tidsprogrammet för simtävlingarna är nu fastställt och precis som väntat blir det finalpass på förmiddagen med start 10.30 lokal tid, skriver organisationskommittén i ett pressmeddelande.

Då är klockan 03.30 i Sverige.

Tidsschemat är anpassat för den amerikanska tv-publiken.

Det japanska tv-bolaget har slagits för kvällsfinaler. Men Internationella olympiska kommittén (IOK) och det internationella simförbundet (Fina) gav efter för mäktiga NBC som har de amerikanska sändningsrättigheterna.

Det var likadant i Rio-OS 2016 då simfinalerna avgjordes sent på kvällen lokal tid.

Försökspassen i Tokyo startar klockan 19 lokal tid.

Sarah Sjöström inleder sitt OS den 25 juli med försök på 100 meter fjäril där hon är regerande mästare. Två dagar senare, 27 juli, ska Sjöström försöka försvara titeln från Rio och förhoppningsvis ta Sveriges första guld i Tokyo.