Nyheter

Succécomeback för Mané i Liverpool

Saido Mané var tillbaka. Det kunde Mohamed Salah tacka för. Egyptiern serverades av sin senegalesiske lagkamrat två gånger om när Liverpool vann stort i London. Saido Mané var en av Liverpools mest tongivande spelare i början av säsongen.(TT)
Publicerad 4 november 2017

Saido Mané var en av Liverpools mest tongivande spelare i början av säsongen. Den senaste tiden har han dock varit borta på grund av först avstängning och sedan en skada.

När Liverpool besegrade West Ham med 4-1 på bortaplan i Premier League-fotbollen så var han överraskande med från start.

Och han bidrog direkt i comebacken.

Bilic sitter löst

Först efter dryga 20 minuter i en blixtsnabb kontring, när han växelspelade sig fram med Mohamed Salah, som efter Manés sista passning kunde placera in 1-0.

2-0 av Joel Matip kom strax därpå. Manuel Lanzinis reducering i andra halvlek höll bara en minut innan Alex Oxlade-Chamberlain återställlde Liverpools ledning.

Mohamed Salahs andra mål i matchen fastställde slutresultatet en kvart från slutet. Även denna fullträff serverades av Mané.

Ett resultat som gladde tränaren Jürgen Klopp och hans Liverpool. Samtidigt var 1-4 ännu en i raden av svaga resultat för West Ham-tränaren Slaven Bilic. Kroaten, som tidigare ryktats vara på väg att få lämna klubben, fick garanterat mer huvudbry.

Crouch i blickfånget

Tidigare under dagen kvitterade Stoke två gånger om i sitt hemmamöte med Leicester.

Vicente Iborras 1-0-nick kvitterades av Xherdan Shaqiri.

Likaså Riyad Mahrez 2-1, dock denna gång av ingen mindre än Peter Crouch. Den reslige forwarden behövde bara fyra minuter på sig för att nicka in 2-2 efter att ha bytts in i andra halvlek.

Det antal mål publiken i Stoke fick se var exakt samma antal som bjöds på sammanlagt i de fyra övriga Premier League-matcherna under lördagen. Och fördelningen var jämn, då alla matcher slutade med uddamålssegrar med 1-0.

Vissa var mer dramatiska än andra.

Steve Cooks 1-0 för Bournemouth borta mot Newcastle i den andra övertidsminuten tog åtminstone tidsmässigt priset för att vara mest dramatiskt.