16-åring tvåmålsskytt i Serie A

Lazio vann med 3-2 mot Genoa, men det var det förlorande hemmalagets tvåmålsskytt som var i fokus efteråt. Blott 16-årige Pietro Pellegri byttes in efter drygt en halvtimme, men hann ändå med att göra både 1-1 och 2-2 för Genoa.(TT)
Publicerad 17 september 2017

Lazio vann med 3-2 mot Genoa, men det var det förlorande hemmalagets tvåmålsskytt som var i fokus efteråt.

Blott 16-årige Pietro Pellegri byttes in efter drygt en halvtimme, men hann ändå med att göra både 1-1 och 2-2 för Genoa. Några poäng räckte det dock inte till, eftersom Lazios betydligt mer välmeriterade tvåmålsskytt Ciro Immobile satte avgörande 3-2 i 82:a minuten.

Samtidigt fortsätter Juventus att vinna i Serie A-fotbollen - och Paulo Dybala fortsätter att göra mål.

I klubbens fjärde raka seger, 3-1 borta mot Sassuolo, petade anfallaren in samtliga bollar bakom hemmamålvakten Andrea Consigli, och därmed har den 23-årige argentinaren redan gjort åtta mål på fyra ligamatcher.

Tre mål blev det även för Dries Mertens i Napolis 6-0-seger mot Benevento. Belgaren gjorde 3-0-målet i 27:e minuten och satte sedan två straffar 5-0 och 6-0.

Napoli, Juventus och Inter toppar tabellen på tolv poäng efter fyra spelade matcher.