TT-Sport

Ekroth trivs i Juventus: "Får leva min dröm"

TT-Sport Artikeln publicerades

Petronella Ekroth har bara tränat med sin nya klubb Juventus i en vecka. Men hon märker redan stor skillnad på organisationen mot vad hon är van vid från damallsvenskan. - Jag har inte varit med om det på ett liknande sätt förut, säger hon till SVT.(TT)

Ekroth blev i förra veckan den första svenskan att skriva på för Juventus, och backen beskriver sin första tid i Turin som "bättre än hon någonsin hade kunnat tänka sig".

– De har en jättefin anläggning, hur många fotbollsplaner som helst, ett gym precis intill, man får lunch varje dag och det är 15 personer som jobbar kring laget konstant, säger hon till SVT.

28-åringen har spelat för bland annat Djurgården och Linköping i Sverige och märker en enorm skillnad i Italien, framför allt när det kommer till resurser. Det finns fystränare till uppvärmningen, rehabtränare för de med skador, sjukgymnaster som jobbar med återhämtning och så en huvudtränare som koncentrerar sig på fotbollen.

– Sedan går allt väldigt fort för att spelarna ska vara så förberedda och optimala som möjligt. Om någon skulle skada sig kan man gå till ett rum i närheten och göra röntgen direkt. Allt är på en annan nivå här vilket gör att jag får leva min dröm och bara koncentrera mig på fotbollen, man är mer av ett proffs här än vad man någonsin var i Sverige.

Ekroth debuterar troligen på söndag i en träningsmatch mot ungerska Ferencvàros