TT-Sport

Fifa kan ändra nationalitetsregler

TT-Sport Artikeln publicerades

Fifa kan lätta på nationalitetsreglerna. I dag får en spelare som har spelat för ett land inte byta och spela för ett annat landslag. Kap Verdes fotbollsförbund föreslår att Fifa ändrar regeln så att spelare som bara representerat en nation i en eller två landskamper kan byta landslag.(TT)

Fifa kan lätta på nationalitetsreglerna. I dag får en spelare som har spelat för ett land inte byta och spela för ett annat landslag.

Kap Verdes fotbollsförbund föreslår att Fifa ändrar regeln så att spelare som bara representerat en nation i en eller två landskamper kan byta landslag.

Victor Montagliani i Fifas styrelse öppnar för en ändring.

– Invandringen förändras. Det uppstår nationalitetsfrågor över hela världen, säger han till BBC.

– Så det här är ett bra tillfälle att titta på detta och se om det finns lösningar utan att det skadar sportens integritet.

2004 är senast nationalitetsregeln genomgick en stor förändring. Efter påtryckningar från Algeriet ändrade Fifa så att spelare som representerat ett land på juniornivå kan spela för ett annat som senior. Antar Yahia, som spelat för Frankrike som junior, blev den första spelaren att byta land och sköt sedan Algeriet till VM 2010.