TT-Sport

Granqvist: "Vi kan lyckas med det här"

TT-Sport Artikeln publicerades

Två missade VM-slutspel får räcka. Andreas Granqvist hoppas att tredje kvalförsöket ska ge Sverige en plats till slutspelet i Ryssland. - Vi har en känsla i truppen att vi kan lyckas med det här, säger han inför playoff-matcherna mot Italien.(TT)

Andreas Granqvist vägrar släppa taget om drömmen att få vara en del av ett VM-slutspel. Efter att landslagskaptenen missade mästerskapen i Sydafrika 2010 och i Brasilien 2014 har 32-åringen nu ställt in siktet på nästa års VM i Ryssland.

– Det är klart att det hade varit fantastiskt att få spela ett VM, då jag har spelat tre EM och missat två VM-slutspel, säger han.

– Det spelas i Ryssland, som är mitt tillfälliga hemland, så det hade varit fantastisk att få spela ett VM där.

"Är redo"

För att mittbackens inre synbild ska bli verklighet krävs det att Sverige gör två bra matcher mot Italien, först på Friends arena på fredagskvällen och sedan tre dagar senare i returen på San Siro i Milano.

Och även om Granqvist kallar playoff-mötet för ett tufft test för Sverige verkar han känna att VM-drömmen äntligen kan infrias.

– Vi är positiva, vi har haft ett bra kval, vi är trygga i vårt spel. Det kommer bli ett väldigt tufft test mot Italien, som är en stornation och ett riktigt bra lag, men jag tror att vi är redo, säger han.

– Det kommer bli små marginaler som avgör, och jag hoppas att vi står på rätt sida efter 90 minuter och får med oss ett bra resultat till Milano.

Koll på Italien

En detalj som kan tala för Sverige är att flera spelare är vana vid den italienska fotbollen. Emil Krafth, Filip Helander och Marcus Rohdén har sin vardag i Serie A. Dessutom är Andreas Granqvist en av spelarna som tidigare har haft italiensk klubbadress, Genoa 2011-2013.

– Folket i Italien lever verkligen för fotbollen. Det betyder mycket för dem, så de (Italien) har tryck på sina axlar att de ska gå till VM. Vi ska försöka utnyttja det, vi ska spela bra fotboll och sedan får vi se vad resultatet blir men vi är inte orolig. Vi vet Italiens styrkor och svagheter.