Linköping tappade mot nästjumbon

Mot tabelltvåan Djurgården i torsdags tappade Linköping 6-2 till 6-5 i sista perioden - men höll ut. Det gjorde man däremot inte mot nästjumbon Karlskrona. På matchens två sista minuter vände gästerna 0-2 till 2-2 och snodde sedan åt sig bonuspoängen i förlängning.(TT)
Publicerad 30 december 2017

En explosiv målshow och vinst med 6-5 mot tabelltvåan Djurgården inför nästan 8 000 åskådare i torsdags.

Både mål- och tempofattigt mot nästjumbon Karlskrona med betydligt mindre publik och stämning två dagar senare.

Linköping - som hade vunnit nio av de elva senaste hemmamatcherna - hade som oftast svårt att ta sig igenom Blekingegängets defensiv.

””
””

Mårtenssons första mål

Frånsett Olle Lycksells och Emil Sylvegårds vassa lägen skapade inte östgötarna särskilt mycket.

Och i mittakten hade Karlskrona farligast chanser - då hemmamålvakten räddade när både Marcus Paulsson och Emil Lundberg var helt fria.

””

LHC satte två raka fullträffar i sista perioden genom Patrick Mullen och Tony Mårtensson (första för säsongen) - men det hjälpte inte.

Karlskrona vände

Karlskrona reducerade efter 17.57 av Emil Lundberg och kvitterade efter 19.17 minuter av Joachim Rhodin.

Sedan avgjorde Marcus Paulsson i förlängningen och ordnade bonuspoängen åt gästerna.