Lundqvist storspelade: "Kändes väldigt bra"

Henrik Lundqvist tog revansch i tredje matchen. Han höll nollan mot Montreal när New York Rangers tog sin första seger (2-0) för säsongen i NHL-ishockeyn. Laget inledde säsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher.(TT)
Publicerad 9 oktober 2017

Laget inledde säsongen med förluster mot Colorado och Toronto i två målrika matcher. Mot Toronto blev Lundqvist utbytt redan under första perioden, efter att ha släppt in fem mål. New York Rangers hämtade upp underläget, men Toronto vann ändå med 8-5.

I tredje matchen för säsongen, den enda som spelades i NHL på söndagen, lyckades Rangers äntligen få till en seger. Brandy Skjei stod för det första målet mot Montreal och svenske forwarden Mika Zibanejad för det andra i tredje perioden. Zibanejad har inlett säsongen fint, med fyra mål på tre matcher.

34 räddningar

Men Lundqvist var solklart matchens stjärna och gjorde hela 34 räddningar.

””

Det var 62:a gången i karriären som Lundqvist höll nollan.

””

Med fyra gjorda mål är Zibanejad delad tvåa i NHL:s målliga bakom Alexander Ovetjkin (7). Ingen annan svensk har gjort mer än ett mål.

"Får skjuta lite mer"

””

Rangers hade domsluten med sig. Montreal fick två mål bortdömda i den första perioden, ett för att pucken sparkades in och ett för att Montrealkaptenen Max Pacioretty varit för tuff mot Lundqvist, skriver AP.

Lagen möttes för första gången sedan Rangers slog ut Montreal i den första slutspelsrundan i april.