Maskerad Djurdjic bakom "Bajen"-seger

Nikola Djurdjic bröt näsan för en vecka sedan men vägrar avstå spel i guldstriden. På måndagen stod han för ett av målen när tabelltvåan återigen höjde temperaturen i jakten på AIK. - Klart jag spelar, det var inte minsta tvekan.(TT)
Publicerad 27 augusti 2018

Det var mot Örebro för en vecka sedan som Djurdjic bröt näsan i en närkamp men efter att ha avstått cupspel i veckan var den nu maskprydde och oömme 32-åringen tillbaka på planen i bortamötet mot Dalkurd på Gavlevallen.

””
””

"Perfekt touch"

2-1-målet i slutsekunderna av andra halvlek kom på nick efter ett fint inlägg från Simon Sandberg följt av en precis träff med den del av skallen som inte var maskprydd:

””

När situationen som ledde till Hammarbys första mål i matchen, 1-0 på straff av Jiloan Hamad kommer upp, bryts däremot skrattet mot irritation.

Att både Dalkurdbacken Alex DeJohn och Djurdjics anfallskollega Vladimir Rodic var tydligt utanför straffområdeslinjen och trots att det syns klart på reprisen att Rodic hoppade över DeJohns ben bakom Dalkurdbackens rygg innan han föll, förstår inte den rutinerade serben varför frågan om situationen ens kommer upp:

””

Barney avgjorde

Ovan nämnde DeJohn såg med sina två mål i matchen, det sista i slutminuten, till att det blev spänning in i det sista.

Men inbytta Hammarbyduon Imad Khalilis fina inlägg fram till Junes Barney, dennesprecisa avslut och därmed gästernas tredje mål i 85:e minuten, gjorde att det återigen bara är två poäng mellan tabellettan AIK och tvåan Hammarby.

Ett gap som enligt Nikola Djurdjic kommer täppas till, och kanske redan i nästa omgång då hans Hammarby tar emot Djurgården medan AIK möter Häcken: