TT-Sport

Murray andra seger på ett år

TT-Sport Artikeln publicerades

Förre världsettan Andy Murray besegrade Mackenzie McDonald i Washingtons ATP-turnering. Det var brittens andra seger på ett år. - Det var skönt, säger Murray. Efter att ha förlorat första set så kämpade sig den numera 832-rankade Andy Murray sig tillbaka och kunde vinna med setsiffrorna 3-6, 6-4, 7-5.(TT)

Efter att ha förlorat första set så kämpade sig den numera 832-rankade Andy Murray sig tillbaka och kunde vinna med setsiffrorna 3-6, 6-4, 7-5.

Murray fick kämpa i två och en halv timme för att ta sig vidare till andra omgången.

– Det var en tuff match, det hade kunnat gå åt båda håll. Det var skönt att jag tog den ändå, säger Murray efter sin andra seger på ett år.

– Jag har heller inte spelat i mörker och strålkastarljus på ett bra tag och jag kände att min rytm i spelet var lite sådär.

"Måste spela bättre"

Orsaken till Murrays magra segerfacit, att han inte spelat på hardcourt sedan mars förra året är att 31-åringen spelat sparsamt sedan han kom tillbaka från den långa skadefrånvaro som höll honom borta från tennisen i elva månader.

Murray drog sig tidigare i sommar ur grand slam-turneringen Wimbledon för att återhämta sig och göra sig redo för hardcourt-säsongen.

Nu ställs han mot landsmannen Kyle Edmund, som tidigare i somras slog ut Murray i ATP-turneringen i Eastbourne, i nästa omgång.

– Jag kommer att behöva spela betydligt bättre om jag ska ha någon chans i den matchen, mer aggressivitet, säger Murray.

"Positiv förändring"

Storstjärnor som Rafael Nadal och Novak Djokovic har kritiserat att man börjat klocka spelarna mellan bollarna.

Men Murray hyllar den nya regeln som används i Washington och som även kommer att tillämpas i US Open om en månad.

– Utan den hade det här varit en tre timmar lång match. Det är en positiv förändring för tennisen, säger han.

Den nya regeln tillåter max 25 sekunders vila mellan de spelade poängen.