Johansson tillbaka när New Jersey vann

New Jersey vann den tredje åttondelsfinalen mot Tampa Bay med 5-2, och hämtar därmed upp till 1-2 i matcher i NHL-slutspelet Stanley Cup. Marcus Johansson var tillbaka efter sin hjärnskakning. - Det tog lite tid att komma in det, säger han.(TT)
Publicerad 17 april 2018

Det stod 1-1 efter två perioder och i början av den tredje gjorde Tampa Bay 2-1.

Sedan drog New Jersey iväg med fyra mål. Två av dem gjordes inom 20 sekunder i matchens slutminut.

””

Johansson var tillbaka på isen efter att ha varit borta sedan slutet av januari på grund av en hjärnskakning.

””

Tränaren John Hynes hyllar svensken efter matchen.

””

"Han lyfte vårt lag"

Hynes säger att det syntes på Johansson att han var i bra form.

””

Colorados Gabriel Landeskog gjorde sitt andra mål i slutspelet när mindre än två minuter var kvar av matchen, där Colorado vann mot Nashville med 5-3. Colorado ligger nu under med 1-2 i matcher.

Flera svenska assist noterades, två av Landeskog och en av Carl Söderberg för Colorados räkning. Även Nashvilles Filip Forsberg noterades för en målgivande passning.

Toronto tog hem den tredje Stanley Cup-matchen mot Boston med 4-2 och reducerade till 1-2 i matcher.

Veteranen Patrick Marleau, 38, gjorde två mål på hemmais, hans första i slutspelet, och William Nylander fick en assist till Auston Matthews mål i andra perioden.

Tre raka för San Jose

San Jose är nu bara en match från kvartsfinalspel. I den tredje åttondelen krossade man Anaheim med 8-1. Bakom segern stod San Jose-målvakten Martin Jones som räddade 45 av 46 skott.

Första perioden blev jämn, 1-1. Rickard Rakell gjorde Anaheims enda mål för kvällen, hans första i slutspelet.

I den andra perioden rann det iväg för San Jose som gjorde två mål i matchens fyra första minuter och ytterligare två under en treminutersperiod senare under perioden.

Anaheims försök att hämta in fyramålsunderläget stoppades av Jones, som räddade 19 skott i andra perioden och 16 i den tredje. I stället åkte Anaheim på tre mål i numerärt underläge i den sista perioden.

Melker Karlsson och Marcus Sörensen assisterade till Eric Fehrs 3-1-mål.

San Jose kan nu avgöra matchserien hemma natten till torsdag.