Örebro klarade pressen

Mora vaknande försent i premiärmatchen mot Örebro. Det var först i andra perioden, i underläge med 3-1, som laget fick upp tempot. Mora reducerade också till 3-2 när 4. 11 återstod av matchen, men kom inte längre. Örebros Anton Hedman svarade direkt med att göra 4-2 i en tomt Moramål.(TT)
Publicerad 15 september 2018

Örebro dominerade totalt de första tio minuterna. Därför var det naturligt att Jare Sallinen, helt omarkerat, fick så mycket tid på sig att göra 1-0 efter 4.21.

När Örebro sedan fick spela powerplay brakade Moras försvarsspel samman. Det var häpnadsväckande hur Örebros forwards fick agera ostört i offensiv zon.

Här var det Moramålvakten Christian Engstrand som räddade laget kvar i matchen.

"Vill se mer energi"

Moras forward, Emil Bejmo, var också mycket upprörd på sina lagkamrater när han i första perioden intervjuades i Cmore:

””

Det var också Emil Bejmo som hade Moras farligaste målchans i första perioden. Ett Mora som strax innan periodpausen växte in i matchen, mest på grund av att Örebro tappade tempot. Men I början av andra perioden gick Örebro från ledning med 1-0 till 3-1 inom 6.10 minuter. Det var en kombination av skarpt Örebro i avgörande lägen samt slarv och oskärpa i Mora.

Avgjorde i öppen bur

I sista perioden fick Mora på allvar upp tempot och pressade Örebro. När 4.11 återstod av matchen gjorde Moras Mathias Bromé 3-2 - sitt andra mål den här eftermiddagen. Men längre än så kom aldrig Mora, som tog ut målvakten i jakten på kvittering.

Då svarade Örebro Anton Hedman med att göra 4-2 i tomt mål.