Rögle allt närmare Örebro

Krisdrabbade Rögle är inte längre lika krisdrabbade. Den femte raka SHL-segern kom mot Linköping, 3-2 efter straffar. Det gör att avståndet upp till Örebro på andra sidan kvalstrecket nu "bara" är åtta poäng.(TT)
Publicerad 21 februari 2017

Rögle fixade de två poängen tack vare ett bra powerplay i den första perioden - då de gjorde två mål - och på Sebastian Collbergs iskalla straff mellan benen på Linköpings målvakt Marcus Högberg.

””

För fem omgångar sedan var avståndet upp till Örebro 19 poäng, nu är det krympt till åtta.

Trott på det

Krisen är inte lika påtaglig längre, som sagt.

””

De båda spelmålen kom under en och samma utvisning. Sebastian Karlsson drog på sig 2+2 minuter då hans höga klubba träffade Felix Schütz näsa, och Bryan Lerg kunde skjuta in 1-0 och David Åslin mycket vackert spela fram till Simon Ryfors 2-0 minuten senare.

Slarvade bort

Linköping kom tillbaka, skapade chanser, men precis när det kändes som att de skulle kunna vända matchen så blev det en ny 2+2 minutersutvisning i slutet (som Kristiam Näkyvä snackade till sig) och matchen gick till förlängning och straffar.

Linköpingtränaren Dan Tangnes var besviken efteråt.