Ronaldo hattrickhjälte när Juventus vände

Cristiano Ronaldo har vunnit Champions League fem gånger. I returen mot Atlético Madrid visade han varför. Portugisen gjorde samtliga tre mål när Juventus vände underläget och vann med 3-0.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

Italienarna hade kniven mot strupen inför returen mot Atlético Madrid i Champions Leagues åttondelsfinal. Juventus förlorade första mötet i Spanien med 0-2 och hade i stort sett bara ett alternativ hemma på Allianz Stadium på tisdagen: Gasen i botten.

Och Ronaldo hittade den.

Med råge.

Avgjorde på straff

Superstjärnan, som lämnade Real Madrid i somras efter fyra CL-titlar och två ligatitlar med klubben, stal än en gång rubrikerna när han såg till att vända gigantmötet på egen hand. Han nickade in 1-0 i den 27:e minuten, och utökade sedan till 2-0 i 48:e, också det på nick efter att målet videogranskats.

Där och då stod det 2-2 totalt i dubbelmötet och matchen tickade mot förlängning. Då, med fem minuter kvar, satte Federico Bernardeschi fart med bollen i straffområdet och fick en hand i ryggen av Angel Correa. Domaren pekade på straffpunkten.

Vem som klev fram?

Cristiano Ronaldo.

Citys kross

34-åringen var stensäker från straffpunkten och fullbordade sitt hattrick, sitt åttonde i Champions League, lika många som Lionel Messi. Därmed är Juventus vidare till kvartsfinal med 3-2.

””

Han fortsätter:

””

Lagkamraten Emre Can hade svårt att hitta ord för sin kollega.

””

I kvällens andra match gick Manchester City på knock hemma mot Schalke. Premier League-ledaren, som vann första mötet med 3-2, skickade hem gästerna med 7-0 och är klar för kvartsfinal.