Skäll och gnäll bakom ny HV-seger

HV71 satte stopp för Brynäs segerrad. Bakom 3-0-segern: kedjan med Mattias Tedenby, Filip Sandberg och Lias Andersson. - Vi skäller, gnäller och hyllar varandra, säger 2-0-skytten Andersson. Brynäs kom till Jönköping med åtta raka segrar och sex i följd på bortaplan i SHL-ishockeyn.(TT)
Publicerad 28 februari 2017

Brynäs kom till Jönköping med åtta raka segrar och sex i följd på bortaplan i SHL-ishockeyn.

Formen och självförtroendet räckte inte till för att besegra HV71.

Hemmalaget gjorde ett mål i varje period och utökade den egna segersviten till fyra matcher.

Mattias Tedenby bokfördes för 1-0-målet, som studsade in via Brynäsbacken Ryan Gundersons skridsko. I den andra perioden låg Tedenby, som kom från två mål och en assist mot Skellefteå, bakom Lias Anderssons 2-0-mål.

18-åringen gjorde därmed sin femte poäng på två de två senaste matcherna.

””

HV-målvakten Linus Söderström höll nollan för femte gången den här säsongen. Bland annat räddade han två gånger mot en frispelad Kevin Clark, SHL:s bäste målskytt som inför utflykten till Jönköping hade nätat i sex raka matcher och står på 22 mål totalt.

Andreas Borgman avgjorde matchen definitivt när han satte 3-0 i powerplay 8.58 in i tredje perioden.