Nyheter

Storseger stärker Sverige inför VM

Sverige kan åka till handbolls-VM med smaken av ett riktigt bra genrep. Det blev en imponerande seger med 23-17 mot Danmark i Trollhättan. - Det här ger viktigt självförtroende, säger Nathalie Hagman, som gjorde sex mål.(TT)
Publicerad 27 november 2017

Sverige gjorde en utmärkt första halvlek inför drygt 2 200 personer på fullsatta läktare. Blågult gick till pausvila i ledning med 12-6 mot svåra Danmark, efter att ha gått ifrån till 8-3.

Det var ingen målfest, men bra och händelserik handboll. Framåt hade Sverige ett par perioder i matchen där skotten inte gick in. Men laget lät sig inte påverkas av missarna, och fick utdelning efter hand.

””

Ryck med Hagman

Men Danmark började andra halvlek starkt. När Sveriges ledning krympt till 13-10 tog förbundskapten Henrik Signell timeout. Sedan kom fyra raka mål till 17-10, tre av dem från Nathalie Hagman.

Lite senare gjorde Hagman dessutom två mål i tom målbur, när Danmark tagit ut målvakten under en utvisning. De betydde 20-12, och sedan var segern aldrig hotad.

De svenska målvakterna fick stå i var sin halvlek. Filippa Idéhn inledde, Johanna Bundsen kom in efter paus.

””

Samspelta

””

Även Henrik Signell var förstås nöjd - särskilt med målvakterna och försvaret.

””

Tufft schema i VM

Sverige spelar sin första VM-match mot Polen på lördag. Gruppspelet består av fem matcher på sju dagar - ett tufft schema. Fyra av sex lag går vidare.

””

Roligt då att högerkantspelaren Daniela Gustin, som står inför sitt första mästerskap, kom in och gjorde tre mål när Sverige ryckte före paus.