TT-Sport

Thörnblad tackar nej till Finnkampen

TT-Sport Artikeln publicerades

Linus Thörnblad gjorde comeback efter sju års frånvaro under SM-tävlingarna i Eskilstuna. Då gick han och vann höjdhoppstävlingen efter att ha tagit 2,11, hans första SM-guld utomhus. Sedan blev han uttagen att representera Sverige i Finnkampen nu till helgen.(TT)

Linus Thörnblad gjorde comeback efter sju års frånvaro under SM-tävlingarna i Eskilstuna. Då gick han och vann höjdhoppstävlingen efter att ha tagit 2,11, hans första SM-guld utomhus. Sedan blev han uttagen att representera Sverige i Finnkampen nu till helgen.

Men 33-åringen väljer att tacka nej till platsen.

– Det hade varit väldigt kul att vara med men det får inte bli som för åtta år sedan när jag gick in i väggen. Jag måste tänka på den mentala hälsan den här gången, säger han till SVT.

Han menar att han inte vill jäkta fram efter att ha tagit sig tillbaka till tävlingscirkusen efter en sådan pass lång frånvaro.

– Jag kunde aldrig drömma om att komma tillbaka till och göra det så bra som i helgen. Nu gäller det att inte bli för ivrig, säger Thörnblad.

Han öppnar också för att fortsätta tävla.

– Jag kommer träna på under hösten och om två månader vet jag om det kommer att hålla. Det är ju en Finnkamp nästa år också.