TT-Sport

Tog första WTA-segern som 30-åring

TT-Sport Artikeln publicerades

Hon rankades som en av de mest lovande spelarna i Europa som junior. Sedan började problemen för rumänska tennisspelaren Mihaela Buzarnescu. Men trots två knäoperationer och efter att ha fallit till 891:a plats på världsrankingen vägrade rumänskan ge upp karriären. Nu som 30-åring kom belöningen.(TT)

Hon rankades som en av de mest lovande spelarna i Europa som junior. Sedan började problemen för rumänska tennisspelaren Mihaela Buzarnescu. Men trots två knäoperationer och efter att ha fallit till 891:a plats på världsrankingen vägrade rumänskan ge upp karriären.

Nu som 30-åring kom belöningen. Buzarnescu vann på söndagen sin första WTA-titel i karriären när hon besegrade Maria Sakkari från Grekland med 6-1, 6-0 i WTA-finalen i amerikanska San Jose.

– Oavsett vad som händer i livet, skador och människor som inte tror på dig, så om du fortsätter tro på dig och inte ger upp så kan du uppnå det, sade Buzarnescu efter segern.

Hon är nu rankad som 20:e spelare i världen och har avancerat mer än 50 platser under året.

I WTA-turneringen i Washington räddade ryskan Svetlana Kuznetsova fyra matchbollar i finalen mot Donna Vekic från Kroatien och kunde vinna med 4-6, 7-6, 6-2. Kuznetsova som fallit till 128:e plats på världsrankingen tog därmed sin första WTA-titel sedan 2016 då hon vann i Moskva.