Succérookien: "Det flyter på bra nu"

Två nya mål och en framspelning. Succérookien Elias Pettersson anförde Växjö till 4-2-segern borta mot Malmö. - Det flyter på bra nu, säger 19-åringen.(TT)
Publicerad 23 november 2017

Efter två mål och en framspelning mot Malmö är Elias Pettersson nu uppe i totalt 27 poäng på sina 20 spelade matcher för Växjö denna succéhöst.

””

"Går snabbt i hockey"

I toppen av SHL:s poängliga har 19-åringen nu 33-årige Joakim Lindström, Skellefteå, framför sig på 28 poäng och 30-årige Ryan Lasch, Frölunda, på 26 poäng precis bakom sig.

””

Han inledde kvällen i Malmö arena med en assist. Drygt halvvägs in i den första perioden grundlurade Pettersson backen Stefan Warg med en tunnel innan han serverade kedjekamraten Andrew Calof öppet mål fram till 1-0.

””

Knappt tre minuter senare nätade 19-åringen själv när pangade in 2-0 efter en diagonalpassning från Robert Rosén.

””

Mellan benen

I den andra perioden reducerade 18-åringen Marcus Sylvegård, som kallats hem från allsvenska Oskarshamn, med sitt första mål i Malmös A-lag. Drygt fyra minuter senare stängde Pettersson mötet genom att sätta dit 3-1 i ett friläge.