Hallam: "Det är roliga matcher"

Växjö vände underläge till seger mot Luleå och fortsätter att imponera i SHL. Kanske möts lagen igen i en SM-kvartsfinal? - Det vore bara jätteroligt, sade Växjös tränare Sam Hallam. Poäng i 18 SHL-matcher i rad - varav 17 segrar. Sveriges bästa hockeylag för tillfället heter Växjö.(TT)
Publicerad 21 februari 2017

Poäng i 18 SHL-matcher i rad - varav 17 segrar.

Sveriges bästa hockeylag för tillfället heter Växjö.

Men hemma mot Luleå var klubben, som tog SM-guld 2015, på väg att för första gången sedan den 10 december bli utan poäng i en ligamatch.

Då satte forwarden Olli Palola pucken i mål från blålinjen, i spel sex mot fem. När 52 sekunder återstod av ordinarie tid.

Och inte ens minuten var spelad av förlängningen när Cory Murphy placerade in 3-2 i powerplay. Det innebar Växjös första seger mot Luleå den här säsongen.

Lägg där till att Växjö reducerade - genom succévärvningen Emil Pettersson - fem minuter in i den hetsiga tredje perioden där bland annat hemmabacken Calle Rosén tacklades in i sargen av Anton Hedman.