Nyheter

Kristianstad mot Göteborg i cupfinalen

Kristianstad fortsätter att slå ut topplagen i svenska cupen i fotboll. Nu återstår bara ett. Efter 2-1 borta mot Piteå väntar nu Göteborg, tvåa i allsvenskan förra året, i finalen den 1 maj. - Det finns bara en valör. Vi går för guld, säger Kristianstads Anna Welin till Kvällsposten.(TT)
Publicerad 16 mars 2019

Kristianstad slog ut regerande cupmästaren Rosengård i sista gruppspelsmatchen förra helgen och det blev en ny seger i semifinalen mot svenska mästaren Piteå.

Skånskorna hanterade det snöblandade regnet i Piteå bäst och hade en 2-0-ledning efter en dryg timmes spel efter mål av Anna Welin och Alice NIlsson. Madelen Janogy reducerade visserligen bara minuter efter 0-2-målet, men Kristianstad försvarade sig bra och kunde ta en ny viktig cupseger.

””

Sent avgörande

I finalen den 1 maj ställs Kristianstad mot Göteborg som fick vara med om ett rejält drama i semifinalen mot Djurgården. Matchen såg ut att gå till straffar när Julia Zigiotti Olme höll sig framme och kunde skjuta in segermålet, 2-1.

Det stod 1-1 efter ordinarie tid och matchklockan hade slagit över till den 121:a minuten. De flesta trodde nog att den dittills mållösa förlängningen skulle avlösas av en straffläggning.

Då kom bollen till Julia Zigiotti Olme i straffområdet, hon fick en fri yta och kunde trycka in bollen i mål.

””

Finalplats oklar

Göteborg dominerade stora delar av matchen och radade upp chans på chans. Men Djurgårdens målvakt Jennifer Pelley höll kvar stockholmarna i matchen med flera avgörande räddningar.

Den före detta Göteborgsspelaren Olivia Schough gav Djurgården ledningen i den 34:e minuten på ett elegant skott från en bit ut i straffområdet, men Göteborg kunde kvittera efter ungefär halva andra halvleken genom Natalia Kuikka. En märklig studs orsakade en lobbskarv som ställde Pelley i målet.

Var finalen spelas den 1 maj kommer att lottas på tisdag.