Zlatan nickade hem 32:a titeln

Zlatan Ibrahimovic har gjort det igen. Säkrat en klubblagstitel. Manchester Uniteds 35-årige anfallare nickade in 3-2 i 87:e minuten - svenskens andra mål i matchen - i ligacupfinalen mot Southampton och tog därmed sin 32:a titel i karriären.(TT)
Publicerad 26 februari 2017

Ibrahimovic, som inledde karriären i United med att avgöra Charity Shield-mötet mot Leicester i augusti, gav sitt lag ledningen i 19:e minuten med en kanonfrispark från 25 meter. Jesse Lingard utökade till 2-0 i 38:e minuten, men Southampton fick kontakt när Manolo Gabbiadini gjorde 2-1 en minut in på tilläggstid.

Southampton nära avgöra

Samme Gabbiadini, som dessutom fått ett mål bortdömt vid ställningen 0-0, utjämnade blott tre minuter in på den andra halvleken. Och Southampton var flera gånger nära att omintetgöra Ibrahimovics titeldrömmar.

Ibrahimovic själv räddade ett givet baklängesmål i slutskedet av matchen. Kort därpå drev han upp ett anfall som han avslutade genom att nicka in ett inlägg från Ander Herrera, svenskens 26:e mål för United. Då hade matchuret hunnit ticka drygt 86 minuter senare.

När slutsignalen gick några minuter senare sjönk en märkbart känslosam Ibrahimovic ner på knä och omringades av lagkamraterna.

Fortsätter att vinna

””

Ibrahimovic och United må inte ha med titelkampen att göra, därtill är avståndet från serieledande Chelsea för långt. Men drömmen om ytterligare två titlar lever. I FA-cupen är laget i kvartsfinal, där laget möter just Chelsea, och i Europa League väntar åttondelsfinal mot ryska Rostov.