TT-Utrikes

Skolkande föräldrar ska få hembesök

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Om konservativa partiet Høyre i Oslo får bestämma ska norska föräldrar som inte deltar i föräldramöten i stället få hembesök av skolan. Det är ett av partiets förslag inför de kommande kommun- och landstingsvalen i Norge.(TT)

Om konservativa partiet Høyre i Oslo får bestämma ska norska föräldrar som inte deltar i föräldramöten i stället få hembesök av skolan. Det är ett av partiets förslag inför de kommande kommun- och landstingsvalen i Norge.

– Föräldrar som inte kommer på föräldramöten eller utvecklingssamtal ska sökas upp hemma. Om behovet finns ska hembesöket ske i samarbete med en minoritetsrådgivare eller andra som pratar föräldrarnas modersmål, säger Eirik Lae Solberg, gruppledare för Høyre i Oslo kommun.

Intensiv sommarskola, ett extra skolår och vuxna som följer barnen till skolan är andra förslag som partiet nu lyfter.

Än så länge är det Høyre i Oslo som driver frågorna, men partiledare Erna Solberg avvisar inte att Høyre kommer att kampanja med samma förslag nationellt.

Det är ett år kvar till kommun- och landstingsvalen i Norge och Høyre satsar stort på att vinna valen i landets största städer.