Jägare hittade julpost i skogen

GRANHULT Artikeln publicerades
Arne Karlsson och Andreas Magnusson plockade ihop julposten i en plastsäck.
Foto:Mats Hylén
Arne Karlsson och Andreas Magnusson plockade ihop julposten i en plastsäck.

Saknar du ett julkort från någon som brukar skicka en julhälsning till dig? Då kan det finnas hos polisen i Växjö. Dit lämnades igår in en hel säck med julpost.

När Arne Karlsson från Lenhovda och två av hans jaktkamrater på tisdagen var ute för att jaga älg i trakten mellan Granhult och Vithult gjorde de ett fynd av ett något udda slag. Någon hade slängt ifrån sig en postsäck med julkort under några små granar i skogen.

– När jag var på väg tillbaka på en liten skogsbilväg låg det en stor hög med julpost under några granar, berättar Arne Karlsson. Jag stannade för att titta efter vad det var som låg där. Det visade sig vara kort och brev som hade öppnats, och det låg också en del små presenter som hade tagits ur kuverten men som de antagligen inte ville ha. Det var en hel plastsäck full med post.

Jaktlaget ringde polisen i Växjö, som bad dem att plocka ihop samlingen och komma in med säcken till polisen.

– Jag tyckte det var beklämmande att läsa och se att det var folk här i trakten som inte hade fått sin julpost, säger Arne Karlsson, som tycker det är dålig stil att stjäla en postsäck och sedan länsa innehållet.

Postsäcken hamnar nu på polisens hittegodsavdelning, där de, enligt uppgifter till Arne Karlsson, ska ombesörja så att julhälsningarna kommer fram till rätt personer.