Man tvingade kvinnas ansikte mot könsorgan

Uppvidinge Artikeln publicerades

En 22-årig man från kommunen dömdes på fredagen till villkorlig dom med samhällstjänst för sexuellt tvång.

Händelsen inträffade på en privat fest i juni förra året. Enligt domen tog 22-åringen tag i en kvinnas hår och tryckte hennes ansikte mot sitt könsorgan. Rätten anser att 22-åringens agerande kränkte kvinnans sexuella integritet. Den utsatta kvinnan har berättat att hon mått dåligt efter händelsen.

22-åringen, som var berusad den aktuella kvällen, nekar till brott och säger i förhör att han inte försökt trycka ner kvinnans huvud mot sitt könsorgan.

I sin dom skriver Växjö tingsrätt att kvinnan på ett detaljerat och ingående sätt berättat om händelseförloppet. Kvinnan framstår enligt rätten som trovärdig. Vittnesmålen från tre personer som var på festen ger stöd åt kvinnans berättelse.

I sparade sms framgår det att 22-åringen var kraftigt berusad kvällen då han utsatte kvinnan för det sexuella tvånget. Därför anser rätten att hans uppgifter är mycket osäkra.

Straffvärdet för sexuellt tvång är två månaders fängelse, brottet ska normalt leda till ett fängelsestraff. Men eftersom 22-åringen är ostraffad, nöjer sig rätten med att döma honom till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Mannen ska även betala drygt 11 000 kronor i skadestånd till den utsatta kvinnan.