Totalstopp – efter två krockar i tät följd

Växjö Artikeln publicerades
Arkivfoto som inte har något samband med artikeln.
Arkivfoto som inte har något samband med artikeln.

Två kökrockar skedde på Norrleden i Växjö i rusningstrafiken på torsdagsmorgonen. Vid sjutiden rådde det totalstopp på vägen. Ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

Klockan halv sju på torsdagsmorgonen larmades räddningstjänst och ambulans om en kollision på Norrleden i Växjö, i höjd med Trafikplats Hovshaga.

Enligt de första uppgifterna rörde det sig om en kökrock i morgontrafiken mellan en personbil och en lastbil.

Olyckan har skett i västergående riktning vid en påfart till Norrleden i riktning mot Malmö där personbilen körde in i bakänden på lastbilen.

Enligt Trafikverkets hemsida har olyckan stor påverkan på trafiken och det råder begränsad framkomlighet vid olycksplatsen.

En kort stund senare kom larm om ytterligare en trafikolycka på Norrleden, en bit österut på vägen.

– Nu råder det totalstopp på Norrleden efter den andra olyckan och polisen är på plats och dirigerar trafiken, säger Peter Rooth som är insatsledare vid Värends räddningstjänst.

Han berättar att den andra olyckan även den var en kökrock, med två personbilar inblandade.

– Den andra olyckan har skett när bilarna köade efter den första olyckan. Vad jag vet har ingen av de inblandade personerna vid de båda kollisionerna behövt avtransporteras med ambulans. Men airbagarna har utlösts, säger Peter Rooth.

Enligt uppgifter till Smålandsposten var det vid sjutiden på morgonen kilometerlånga köer på Norrleden till följd av olyckorna.

Vid åttatiden på morgonen var det fortfarande totalstopp för trafik västerut på Norrleden och lastbilen måste bärgas från platsen.

En person som var inblandad i en av olyckorna har förts med ambulans till Växjö lasarett. Skadeläget är okänt.

Vid halv niotiden meddelade Trafikverket att det inte längre rådde stopp på vägen, men fortfarande är det risk för trafikköer i området.

I ett av fallen har Växjöpolisen skrivit en anmälan om misstänkt trafikbrott, berättar Viktor Jenssen som är jourhavande förundersökningsledare.

– Där har bedömningen gjorts att föraren har hållit för kort avstånd till framförvarande fordon i samband med krocken.