Bil utsatt för stenkastning på Norrleden

Växjö Artikeln publicerades

Bilist utsattes för stenkastning på Norrleden i Växjö, nu uppmanar polisen bilister till att vara vaksamma.

Under lördagsnatten utsattes en bil för skadegörelse på Norrleden i Växjö. Händelsen är rubricerad som skadegörelse. Bilden är ett montage.
Foto: Montage/Smålandsposten/TT
Under lördagsnatten utsattes en bil för skadegörelse på Norrleden i Växjö. Händelsen är rubricerad som skadegörelse. Bilden är ett montage.

Vid strax efter klockan 02 på natten mellan lördagen och söndagen utsattes en personbil för stenkastning på Norrleden i Växjö.

– Vi kom körandes mitt i natten och plötsligt small det till i bilen och vi blev väldigt rädda, säger bilisten till Smålandsposten.

– Vi såg inga uppe på gångbron över vägen eftersom det var mörkt, men stenen måste kommit uppifrån eftersom inga andra bilar fanns i närheten. När vi kom hem såg vi att det var två stora jack i motorhuven och en spricka i framrutan.

Händelsen anmäldes till polisen under natten och är rubricerad som skadegörelse på motorfordon.

Det är inte första gången som bilister utsätts för skadegörelse på Norrleden.

– Vi får ofta in samtal från oroliga bilister som har uppmärksammat ungdomar stå och hänga på bron. Bron leder till skolan och då är det naturligt med barn och ungdomar där, utan att de har några onda avsikter. Men självklart bör man vara uppmärksam som bilist, säger Robert Loeffel, presstalesman för Kronobergspolisen.

– De som kastar är förmodligen inte medvetna om vad som kan hända när stenen träffar en bil som färdas i 90 kilometer i timmen. Skräckexemplet är från Danmark där en stenkastning ledde till en dödsolycka, fortsätter han.

Enligt polisen finns in nuläget ingen misstänkt för händelsen och det finns inga andra liknande händelser anmälda under den senaste veckan.

Smålandsposten har tidigare skrivit om fordon som utsatts för stenkastning på samma plats. Då meddelade Växjö kommun att de undersöker möjligheterna till att sätta upp ett staket på bron, för att förhindra stenkastning.