Dags för final - följ Robins stora schlageräventyr här

Kiev Artikeln publicerades
Foto:Sergei Chuzavkov

Två veckors arbete på plats i Kiev och månaders förberedelser ska avgöras under tre minuter i kväll. "Det är bara att steppa upp i energi" säger Robin Bengtsson.

Den 29:e april lämnade den svenska Eurovisiondelegationen med Robin Bengtsson i spetsen Sverige. Först nu, 15 dagar senare, får allting sin kulmen. Men huvudpersonen tar det hela med ro.

– Det känns bra, jag har tagit det ganska lugnt på det första repet. Det gäller att spara på krafterna så man kan vara på topp vid klockan tolv inatt.

För det är först när klockan börjar närma sig midnatt här i Kiev som det är Robin Bengtssons tur att kliva upp på scenen. Att spela sent har han gjort en hel del innan, men kanske inte på det här sättet.

– Det är ofta sent om man spelar på klubbar, men här ska man vara så fruktansvärt explosiv under tre minuter. Det är inte som när man kan bygga upp en relation med publiken, så det är lite speciellt.

Men att han gått från att starta hela semifinalen till att starta tredje sist av de 26 bidragen verkar inte påverka honom nämnvärt.

– Rent performancemässigt tror jag inte det spelar någon roll, men det sägs ju att det ska vara lite av en fördel att vara sent ut i fältet. Så vi får se.

Under veckorna som gått har Robins schema varit minst sagt späckat, något som hans mamma Anneli verkar lite orolig över.

– Jaså, det är väl typiskt mammor att oroa sig, säger han när jag berättar vad hon sagt och fortsätter:

– Det har väl blivit lite väl mycket kanske, för jag var uppe tidigt i dag också och gjorde lite tv-grejer. Men i morgon (läs i dag) ska jag få sovmorgon, då ska jag försöka hinna vila upp mig.

Nu är det dock inte mycket tid kvar av äventyret och tävlingen ska få ett slut. Då finns det bara en väg att gå för Robin själv.

– Det är bara att steppa upp i energi och köra för fullt.

Du lovade en video till torget i Svenljunga, har du hunnit få iväg den?

– Nej, inte ännu. Jag har tänkt att de ska få riktigt vibe från arenan, då ska det göras under rätt dag också.