Han blir ny riksdagsledamot efter Tomas Eneroth

Växjö Artikeln publicerades
ClasGöran Carlsson (S) från Ljungby blir ny riksdagsledamot.
Foto:Arkivbild
ClasGöran Carlsson (S) från Ljungby blir ny riksdagsledamot.

När Växjöbon Tomas Eneroth nu blir nu infrastrukturminister innebär det att han lämnar sin plats i riksdagen. En stol som automatiskt tas över av Ljungbybon ClasGöran Carlsson (S)

Vid riksdagsvalet 2014 tappade Socialdemokraterna ett riksdagsmandat i Kronobergs län, partiet fick från tre till två mandat. ClasGöran Carlsson fick då lämnar riksdagen och har sedan dess sysslat med familjeföretaget och politiska uppdrag inom Region Kronoberg.

Nu bär det av till Stockholm och riksdagen igen.

– Detta känns givetvis fantastiskt roligt. Det är ingen hemlighet att jag var oerhört besviken över vi tappade ett mandat vid valet 2014. Så det är med glädje som jag ser framemot att få komma tillbaka, säger han när Smålandsposten når honom på telefon.

– Men så här är det i det politiska livet, i bland är det medgång och i bland motgång. Det är något man alltid måste vara beredd på, fortsätter han.

När fick du beskedet om att Tomas Eneroth skulle bli minister och du ny riksdagsledamot?

– Jag fick informationen när jag tittade på statsministerns presskonferens. Innan dess visste jag ingenting och så måste det vara. Det vill säga att bara statsministern och de som utsetts till ministrar vet om det.

ClasGöran Carlsson är ordförande i Destination Småland, ordförande i Växjö Småland airport samt ledamot i bolagsstyrelsen för Almi Kronoberg. I augusti skulle han dessutom tillträda som ny vice ordförande i Region Kronobergs regionala utvecklingsnämnd.

– Hur det blir med dessa lokala uppdrag är för tidigt att säga. Jag måste prata med partiorganisationen först och så får vi se hur vi gör, säger han.

Innan han valdes in i riksdagen 2010 var han kommunalråd i Ljungby i åtta år.