Idrottsministern hyllar Växjö DFF - tänker gratulera laget personligen

Växjö Artikeln publicerades

På onsdag besöker socialminister till lika idrottsminister Annika Strandhäll (S) Växjö och Kronobergs län.

Inför besöker hyllar hon nu fotbollslaget Växjö DFF och på onsdagskvällen tänker personligen gratulera laget för avancemanget till allsvenskan.

Social- och idrottsminister Annika Strandhäll (S) besöker Växjö på onsdag. Bland annat för att gratulera Växjö DFF för deras avancemang till allsvenskan.
Foto: Montage/Smålandsposten/TT
Social- och idrottsminister Annika Strandhäll (S) besöker Växjö på onsdag. Bland annat för att gratulera Växjö DFF för deras avancemang till allsvenskan.

Sverige socialminister är just nu ute på en sjukvårdsturné i landet och onsdag besöker hon Kronoberg län. Under dagen ska hon besöka både Ljungby och Växjö.

I Ljungby blir det besök på lasarettet och i Växjö ska hon tala på en primärvårdskonferens och besöka en vårdcentral.

Men Annika Strandhäll är inte bara socialminister utan hon ansvarar även för idrottsfrågorna i regeringen. Därför har hon planerat att träffa fotbollslaget Växjö Dff och personligen framföra sina gratulationer efter lagets avancemang till allsvenskan.

– Det är kul att Växjö DFF nu tar plats i allsvenskan. Deras prestationer har varit enastående under säsongen och det ska bli spännande att följa dem nästa säsong, säger hon till Smålandsposten via e-post på måndagskvällen.

– Det ska bli roligt att träffa laget och gratulera personligen på onsdag, fortsätter hon.

Hon tror att lagets avancemang kan sporra fler tjejer att börja med idrott och fotboll i Växjö.

– Precis som många unga, kanske inte minst tjejer, blev intresserade och ville testa friidrott när Carolina Klüft fick stora framgångar, så tror jag att detta kan ge en uppsving för fotbollen i Växjö och Kronoberg, säger hon.

Växjö DFF blev klara för allsvenskan redan i början av oktober och till helgen spelar de sin sista match för säsongen. Då planeras en större hyllning av Växjö kommun på Myresjöhus arena.