Inget vägarbeteskaos under Karl-Oskar

Växjö Artikeln publicerades
Det blev långa köer i Norrtullsrondellen under onsdagen när Östraborondellen stängdes av för vägarbete.
Foto:Mimmi Kungberg
Det blev långa köer i Norrtullsrondellen under onsdagen när Östraborondellen stängdes av för vägarbete.

Karl-Oskardagarna ligger runt hörnet och Växjö gör sig redo för en ökad ström besökare. Men vägarbeten ska inte vara ett problem för trafiken under helgen.

Torghandeln är flyttad till parkeringen vid Norrtull. Stortorget, Teatertorget och flera vägar är avstängda för bilar och parkeringen vid Norra Järnvägsgatan finns kvar veckan ut innan den stängs för gott. Karl-Oskardagarna påverkar trafiken i centrum och ökar trycket på parkeringar. Samtidigt pågår flera vägarbeten runt om i staden.

Vid Östraborondellen asfalteras Nortullgatan och Fagrabäcksgatan om. Trafiken leds om, vilket orsakat långa köer under onsdagen. Men arbetet väntas vara klart torsdag den 17 augusti.

- Entreprenörerna säger det ska vara klart då och vi litar på dem, säger Per-Olof Löfberg, trafikplaneringschef på Växjö kommun.

Även Södra Järnvägsgatan förväntas vara klar för trafik innan helgen.

- Det kanske inte är färdigasfalterat riktigt än, men det kommer gå att köra igen som vanligt.

Vissa ställen kommer det fortfarande vara vägarbeten, till exempel på Liedbergsgatan på norra sidan av Mörners väg, och vid korsningen mellan Hejaregatan och Smedjegatan.

- Det kommer gå att ta sig fram som vanligt, förutom att det inte går att köra från Mörners väg till Storgatan via Smedjegatan.

Smålandsposten har tidigare skrivit att Växjö kommun hänvisar besökare med bil att parkera vid arenastaden och sedan gå eller ta buss ner till centrum. Finns det risk för att det blir tjockt i trafiken eftersom man hänvisar till parkeringarna som ligger i närheten av vägarbetet?

- Vi tror inte det blir sämre framkomlighet under Karl-Oskardagarna än det är under vanliga dagar med vägarbete.