Kristina Bingström: Grattis till sommarlovet!

Moderator Artikeln publicerades
Kristina Bingström, chefredaktör för Smålandsposten.
Foto: Lena Gunnarsson
Kristina Bingström, chefredaktör för Smålandsposten.

Jag måste erkänna en sak. Jag stod och tjuvlyssnade i går. Jag kunde inte låta bli!

För första gången på många år har det varit en skolavslutningsfredag utan skolavslutning. Eller rättare sagt skolavslutning var det för två av barnen, men det var inte direkt så att de bad på sina bara knän att vi skulle vara med. Nästan lite tvärtom faktiskt.

Så, ingen avslutningshögtid i kyrkan, ingen eftersamling i skolan, ingen fikakorg packad, inga mammatårar till Den blomstertid.

Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte var skönt att slippa stressa mellan skola och kyrka och jobb.

Jag skulle ljuga om jag påstod att det inte kändes både vemodigt och tråkigt att inte vara en del av intåget i sommarhagen.

Därför mitt stora erkännande. När lunchen kom och nästan hade passerat passerade jag domkyrkans öppna portar och ut strömmade – precis när jag gick förbi – de inledande tonerna till Den blomstertid. Klart jag stannade och lyssnade! Jag kunde helt enkelt inte låta bli.

Så fick även jag en liten dos av skolavslutning i går!

Sommarlovskänsla blir det även i tidningen. Vår reporter Hilda Frankki och vår fotograf har följt Saga Fagerberg hennes första läsår på Högstorps skola i Växjö. I går var det examen och Smålandsposten fick förstås vara med. Läs reportaget och titta på bilderna på sidorna a 1 14-15 i dagens tidning.

Till Saga och hennes klasskompisar och alla andra barn som i går slutade skolan:

Ha ett riktigt skönt och härligt sommarlov – oavsett vad ni hittar på! Det är ni värda.

Som sommarsången lyder:

Den blomstertid nu kommer betyder absolut att ni har pluggat färdigt och nu så springer ni ut!

På tal om sommar förresten så hoppas jag att du har läst och sparat vår matiga bilaga Sommar i Kronoberg som följde med Smålandsposten i torsdags. Här finns massor av tips på aktiviteter för en lång och härlig sommar i länet. Har bilagan kommit bort är du välkommen in till oss för att hämta ett nytt – eller ett till – exemplar.

Trevlig helg och trevlig sommar!