Mattias Karlsson (SD) har flyttat hit

Växjö Artikeln publicerades

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson har blivit kronobergare. Han har köpt ett rött hus med vita knutar utanför Norrhult i Uppvidinge kommun och är sedan mitten av december folkbokförd på adressen.

Mattias Karlsson, Sverige­demokraternas gruppledare i riksdagen och vikarierande partiledare under Jimmie Åkessons sjukskrivning, växte upp i Rottne och gick i gymnasiet i Växjö.
Han har under flera år varit bosatt i Veberöd i Lunds kommun men blir nu åter smålänning och kronobergare.
Sedan mitten av december i fjol är han folkbokförd på en adress utanför Norrhult där han har köpt ett hus. På adressen är ytterligare en person folkbokförd.
Kostnaden för den stora fastigheten var en miljon femtiotusen kronor, enligt uppgifter från lantmäteriet.
Om och i så fall hur det kan påverka SD lokalt att ha partiets just nu främste företrädare bosatt i länet har John Hed, gruppledare för SD i Region Kronoberg, ingen bestämd upp fattning om.
Men han är ganska säker på en sak:
– Det kommer inte att vara negativt för oss.
– Sen är det väl inte säkert att han kommer på våra möten och så, men vi får se, säger John Hed.
Robert Loeffel, kommunikatör vid Kronobergs­polisen, känner till att Sverigedemokraternas vikarierande partiledare har bosatt sig i länet, men när det gäller eventuellt personskydd är polisen lokalt inte involverad.
– Vi har ingen här som jobbar med personskydd utan det sköts av säkerhetspolisen. Och skulle­ jag ha kännedom om eventuellt skydd skulle jag inte uttala mig om det.
Smålandsposten har försökt att nå Mattias Karlsson för en kommentar.