Misstänkt våldtäktsman anmälde sig själv

Växjö Artikeln publicerades

Den 30-årige man som varit efterlyst misstänkt för bland annat grov våldtäkt, har anmält sig själv till polisen.

För en dryg månad sedan dömdes en 23-årig man till tre års fängelse för att ha våldtagit och drogat en kvinna i en villa utanför Växjö. Den 30-årige mannen misstänks ha deltagit i övergreppen och har varit internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro sedan den 2 december.
30-åringen anmälde sig själv till Kronobergspolisen under måndagskvällen. Han är misstänkt för grov våldtäkt, våldtäkt, övergrepp i rättssak och häleri. Mannen har berättat för polisen att han varit utomlands.
Det var i oktober i fjol som de två männen träffade två kvinnor och en man på en krog i Växjö. De tre följde med på en efterfest till 30-åringens bostad strax öster om Växjö. Där ska våldtäkterna ha skett.
Under rättegången nekade den dömde 23-åringen till brott. Han menade att de vaginala och orala samlagen han haft med kvinnan hade skett frivilligt.
Den våldtagna kvinnan har berättat att hon var nykter när hon kom till huset utanför Växjö men hon är övertygad om att hon drogats. Växjö tingsrätt fastslog också att hon drogats med Tramadol. Kvinnan berättade under rättegången om förnedringen, ”de var som djur mot mig och kunde inte kontrollera sig”.
23-åringen dömdes också att betala 117 000 kronor i skadestånd till kvinnan.
Kammaråklagare Marcus Sjöstrand ska begära den 30-årige mannen omhäktad så att förundersökningen kan slutföras.