”Snabbheten är faktiskt min grej”

Växjö Artikeln publicerades

Kanske blir det en riktig twittrare av Växjös kommunalråd Bo Frank (M). Nu har han testat det sociala mediet under en öppen frågestund och kanske blir det en fortsättning.

När Smålandsposten kommer in på Bo Franks kontor mitt under den digitala frågestunden är hans första kommentar följande:
– Det här är så jäkla roligt.

Så kanske blir det en riktig twittrare av Växjös kommunalråd Bo Frank. Att han gick med på att skaffa Twitter och delta i en digital frågestund var dock helt Oliver Rosengrens förtjänst. Han har nämligen länge märkt av och irriterat sig på kommunalrådets alldeles för otekniska sida.

– Jag minns när vi var på ett möte en gång och Bo plötsligt står med en iPhone i handen. Det var då jag kände att nu är det dags att ta det här steget längre, säger Oliver Rosengren, distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Kronoberg.

Under gårdagen hölls den digitala frågestunden och även om frågeflödet inte svämmade över så fick kommunalrådet ändå en del frågor att svara på. Frågorna rörde både miljön, studentbostäder och utmaningar för Växjö kommun. Bo Franks största utmaning under gårdagen var dock att förstå sig på Twitter.
– Hade inte Oliver varit här så hade det ju aldrig gått. Jag är allmänt teknikfientlig, men det här var himla roligt. Jag minns när skrivmaskinen som kunde radera kom. Då tänkte jag att modernare än såhär det kan det aldrig bli, säger han.

Den digitala frågestunden ”Fråga Bosse” kommer att fortsätta. Om det blir någon vidare aktivitet på Twitter för Bo Frank, det återstår att se.
– Jag tror att Bosse håller på att fastna för det här, säger Oliver Rosengren.
– Jo kanske, fortsätter Bo Frank.

När Bo Frank dessutom upptäcker att man kan skriva till kändisar, blir det hela ännu roligare. Han skriver en liten hälsning till Yoko Ono.
– Svarar hon så tänker jag fortsätta med det här, det kan jag gå med på.

Eftersom du alltid har sagt att du inte gillar sociala medier, kommer det inte att bli en principsak för dig att vägra fortsätta nu?
– Det är en bra fråga, det är precis det jag måste ta reda på. Jag kommer att överväga det här under sommaren. Snabbheten med Twitter är ju faktiskt min grej.