Växjöhoppet tävlar i TV4

Växjö Artikeln publicerades

Den förra simhopparen och numera Växjöbon Anna Lindberg tävlar i årets säsong av "Det största äventyret" i TV4.

Om ett par veckor sänder TV4 den andra säsongen av "Det största äventyret". Ett program där svenska stjärnor släpps i vildmarken med uppdrag att ta sig tillbaka till civilisationen. Nytt för i år är att det blir en landkamp mellan svenska och norska stjärnor.

Växjöbon och den förra simhopparen Anna Lindberg är en del av det svenska laget, tillsammans med Peter Forsberg, Ara Abrahamian, Emma Johansson, Patrik ”Bjärred” Andersson och Josefine Öqvist.

– Det var oerhört spännande och ett väldigt roligt projekt att vara med i, säger Anna Lindberg när Smålandsposten träffar henne.

Hon får inte berätta så mycket om vad som händer i årets säsong, men programledaren Peter Jihde har redan avslöjat att det första äventyret börjar i Afrika.

– Det var lite läskigt att släppas helt fria i den afrikanska vildmarken. Jag var lite rädd, man vet ju inte vilka djur som lurar där, säger hon.

– Men samtidigt var det en otrolig upplevelse och jag hade väldigt kul. Vi som tävlar kom väldigt nära varandra och det var kul att lära känna varandra, fortsätter hon.

Anna Lindberg är numera företagare och har lagt simhoppandet på hyllan. Men tävlingsanna finns kvar.

– Jag tror aldrig att tävlingsmänniskan inom mig kommer att försvinna och jag gick all in.

– Detta är verkligen ett minne för livet. Men det jag är lite nervös för programmen, när man är så utsatta som vi var tänker man inte riktigt på vad man säger. Så jag hoppas att jag inte sagt något som jag får ångra, säger hon och skrattar.