Otrolig vändning av Lakers

Växjö Lakers svarade för en otrolig vändning mot Frölunda i Göteborg. Efter fyra mål i sista perioden vändes underläge med 0-2 till seger med 5-2 inför 10 299 åskådare.
Göteborg • Publicerad 4 januari 2018
Växjö Lakers Andrew Calof (18) grattas av Daniel Rahimi efter 2-4-målet mot Frölunda.Foto: Thomas Johansson/TT

Powerplay är normalt Växjö Lakers tunga vapen i SHL.

Men även Frölunda visade i första perioden att laget kunde utnyttja den spelformen.

Växjö Lakers Brendan Shinnimin hade en puck som touchade ribban efter fyra minuters spel. Men snart tog Frölunda över.

När Frölunda fick sitt första powerplay dröjde det bara 20 sekunder innan Viktor Fasth fick kapitulera. Simon Hjalmarsson smörpassade till Victor Olofsson som gjorde mål.

Lakers hade ett bra powerplay, innan Frölundas kedja med Ryan Lasch, Joel Lundqvist och Victor Olofsson slog till igen. 13.51 gjorde Victor sitt 18:e mål för säsongen.

Andra perioden började med ett ”nytt” Lakers.

Frölunda hade svårt att bara ta sig ur egna zonen när Lakers tryckte på. Heta linan med Andrew Calof, Robert Rosén och Brendan Shinnimin var inblandade i mycket farligheter.

18.40 kom den välförtjänta reduceringen genom Eric Martinssons backskott. Erics första mål den här säsongen i ligan - tidigare hade Eric nio assist.

Sista perioden blev en uppvisning från Lakers sida. Redan efter tio sekunder skickade Adam Brodecki in kvitteringen.

Sedan var det Brendan Shinnimin och Andrew Calof som tog över showen. När Shinnimin rundade kassen slog pucken på Frölundas Fredrik Styrman och in i mål. Självmål helt enkelt.

Andrew Calof satte fyran med ett skott i krysset och femman i tom kasse.