Annons

23-åringen ifrågasätter labbresultaten

Åklagaren yrkar på fängelse, men 23-åringen ifrågasätter labbresultaten och förnekar grovt narkotikabrott. Han erkände även häleri när rättegången om cannabisodlingen utanför Älmhult avslutades på fredagen.
Älmhult • Publicerad 17 mars 2012

23-åringen sade inte mycket under huvudförhandlingen som pågick under torsdagen och fredagen.

Han berättade dock åter igen om omständigheterna kring odlingen av 66 plantor cannabis i ett uthus i en by utanför Älmhult – att det var första gången han odlade cannabis och att han ville testa på att tillverka hasch.

Annons

Även om han erkänner de faktiska omständigheterna, förnekar han grovt narkotikabrott, och ifrågasätter genom sin advokat labbresultaten från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) – både vad gäller plantornas torrvikt och halten av THC, som är den aktiva substansen i cannabis.

23-åringen nekar även till all inblandning i den dieselstöld som föranledde husrannsakan i hans hem, även efter att den bestulne åkaren utförligt berättat om händelsen under rättegången. 23-åringen knöts till brottet via en skåpbil som användes vid stölden, men hävdar att han sålt bilen flera veckor tidigare.

Han erkände under rättegången ett fall av häleri som gäller kablar och en gastub som hittades i hans bostad. Däremot nekar han till flera andra hälerianklagelser, bland annat en stor mängd verktyg som identifierades av målsäganden under rättegången, och säger att han inte kunde veta att sakerna var stulna när han köpte dem.

23-åringen behålls häktad tills domen meddelas i nästa vecka. Åklagaren har yrkat på fängelse men överlämnat till rätten att tidsbestämma straffet.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons