Annons

67-åring döms för hot mot chaufför

Den 67-årige mannen hotade att göra sin chaufför blind och kalla in maffian mot henne. Efter att först ha friats, döms han nu i hovrätten.
Älmhult • Publicerad 19 oktober 2012

Det var i samband med en serviceresa förra året som mannen hotade att göra chauffören blind så att hon aldrig mer skulle kunna köra bil. Han ska också ha sagt att han skulle skicka maffian på henne.

Chauffören har berättat att mannen redan tidigare varit otrevlig, men själv nekar han till alla anklagelser och friades också i tingsrätten. Eftersom ord stod mot ord kunde mannen enligt rätten inte dömas mot sitt nekande.

Annons

Men efter att chauffören överklagat domen till hovrätten och där presenterat två nya vittnen så ändras nu domen.

De båda vittnena har redogjort för hur chauffören kommit till dem och berättat om hotelserna strax efter själva händelsen. Det ger, enligt hovrätten, extra stöd åt chaufförens ord som därför läggs till grund för den rättsliga bedömningen.

Mannen döms till 50 dagsböter om 180 kronor för olaga hot. Han ska också betala kränkningsersättning på 5 000 kronor till chauffören.

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons