Annons

Almgården tillsätter dygnsbevakning

Ytterligare en äldre kvinna har skadat sig på Almgården som konsekvens av det fallerade trygghetslarmet. Nu vidtar boendet åtgärder och avsätter en person för att bevaka larmdatorn dygnet runt.
Älmhult • Publicerad 4 juli 2012

Det var på fredagsmorgonen som en kvinna steg upp för att gå på toaletten. Vanligtvis brukar hon använda trygghetslarmet för att påkalla hjälp innan hon går upp, men denna gång fungerade inte larmet, så hon gick själv. På väg till toaletten trillade hon och fick köras in till lasarettet med skador på ena axeln.

Tidigare i veckan skadade sig en annan kvinna allvarligt och blev liggande på marken utan att kunna kalla på personalen. Nu vidtar boendet nya åtgärder för att säkerställa att ingen mer ska råka illa ut.

Annons

Enhetschefen Kenneth Schön förklarar att man nyligen upptäckt att larmen från de boende når datorcentralen, men inte avdelningarna.

– Så sedan några dagar har vi en person som sitter och bevakar larmdatorn dygnet runt och har direktkontakt med alla avdelningarna.

Sedan tidigare har extra personal satts in och de boende har blivit lovade ersättning för tiden utan trygghetslarm. Vad de extra åtgärderna kan komma att kosta kan inte Kenneth Schön svara på.

– Vi gör detta för att garantera tryggheten så gott som möjligt.

Än så länge är det hängslen och livrem som gäller på Almgården – bjällrorna och visselpiporna finns kvar för den som känner sig osäker.

Efter de båda olyckorna har Kenneth Schön gjort en generell anmälan enligt Lex Sarah om ökad risk för missförhållanden på Almgården. Men efter att larmdatorn nu bevakas tror han inte att de boende löper större risk att skada sig än förut.

– Nej, det är ingen förändring jämfört med när vi hade ett fungerande trygghetslarm.

överraskningar Dansshowen bjöd på en hel del överraskningar och klädbyten. Foto: Helena Jan

Jonatan Göth
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons