Annons

Älmhult delar stadsarkitekt med Osby

Älmhult jagar nu ny stadsarkitekt tillsammans med Osby.
Den nya tjänsten delas mellan två kommuner - i två olika län.
Älmhult • Publicerad 16 december 2011

Älmhults förre stadsarkitekt Ulf Olof Thedin sade upp sig tidigare i höstas i besvikelse över utformningen av planen över det nya handelsområdet.

Thedin har jobbat deltid och att hitta en ny stadsarkitekt på bara halvtid kan vara en svår uppgift. Därför har Älmhults kommun nu gått samman med Osby i jakten på en ny stadsarkitekt. Den nya tjänsten innebär arbete i både Älmhult och Osby, 50 procent i vardera kommunen.

Annons

– Det här är något som vi ser positivt på och vi har ju tidigare haft planer på att samarbeta med Osby eftersom vi ligger så nära varandra, menar Per Garnegård, (M), ordförande i Älmhults miljö- och byggnämnd.

Ansökningstiden för den nya tjänsten som delas mellan två kommuner går ut den 9 januari.

Hut fungerar det under tiden?

– Vi är ju skyldiga att ha kompetensen och köper in tjänsten per timme av Olof Thedin. Vi har mycket på gång men inte så många planer som är akuta, förklarar Per Garnegård.

Kajsa Erlandsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons